Cydonia krema protiv akni

04:19

Budući da imam mješovit tip kože koja je ponekad sklona aknama i drugim nepravilnostima obavezno za njegu kože moram imati kremu ili gel koji mi može učinkovito i brzo riješiti nastale probleme na koži.Za upalne potkožne akne koje mi se pojavljuju na koži uglavnom u toku PMS-a koristila sam Clean&Clear Advantage Quick Clear Spot Treatment Gel sa kojim sam bila sasvim zadovoljna dok nisam otkrila Cydonia kremu protiv akni.



Kremu sam slučajno primjetila u trgovačkom centru i odlučila sam je kupiti s obzirom na jeftinu cijenu.Dakle 30 ml proizvoda košta 4,70 KM.

Na proizvodu piše sljedeće: 

"ANTI ACNE,KREMA PROTIV AKNI je namijenjena za njegu i regeneraciju kože zahvaćene aknama.Efikasnost proizvoda potiče od antimikrobnog djelovanja eteričnog ulja čajevca koji je aktivan protiv bakterija Propionibacterium acne glavnih uzročnika pojave akni.Proizvod sadrži cink oksid i titan dioksid koji predstavljaju prirodni zaštitni faktor protiv UVA/UVB zračenja,a pored toga djeluju adstringentno i pomažu isušivanju gnojnih čvorića zahvaćenog dijela kože."

Na licu sam imala dvije upalne potkožne akne a na ambalaži stoji da se krema treba nanijeti 2 puta na šire područje zahvaćeno aknama.Kako nisam imala vremena nanijela sam je nakon noćne njege lica.I gle čuda ujutro-akne su se drastično smanjile,izgledaju kao dvije tačkice i nema crvenila.Ja sam se zaista oduševila i s toga svim osoba koje imaju probleme s aknama preporučujem ovu kremu.

Krema je bijele boje i guste strukture,a dominantan je miris čajevca.

Sastojci/Ingredients








Moje mišljenje je da ova krema nije namijenjena za liječenje akni koje su uzrokovane dugotrajnim hormonalnim poremećajem,hiperaktivnim lučenjem lojnih žlijezda i sl.U takvim slučajevima potrebna je tačno određena terapija.Odlična je za ciljano saniranje akni koje nastaju u toku PMS-a.

Da li ste već probali ovu kremu ? 
Koji proizvod inače koristite u borbi protiv akni ? 

You Might Also Like

16 komentari

  1. Gdje si ovo našla? Ja muku mučim, koristim kreme i setove od po 150KM pa sam spremna vala dati i 5 da vidim šta će se desiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trgovački centar Bingo u Bos.Krupi.Proizvod je made in BiH,a imaju i web site pa vidi gdje je možeš nabaviti.Sigurno da je ima i u Banja Luci.A i ja sam ti prije imala užasne probleme s aknama svih mogućih vrsta i oblika,nema šta nisam koristila.Preporučam ti probaš i La Roche Posay Effaclar liniju :)

      Izbriši
  2. gdje se moze kupiti? i ja imam problem sa aknama, probala sam svasta, ovu kremu nisam primjetila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupila sam je u trgovačkom centru Bingo a sigurno da je ima i negdje u apotekama.Evo ti web site pa možeš pitati gdje je možeš nabaviti u svom gradu :) http://www.cydonia.com.ba/

      Izbriši
    2. I ja sam kupovala u "Bingu" ali više ne mogu da je nađem. Odlična je. ja cijeli život imam problema sa različitom vrstama nepravilnosti kože ali i akne. meni je ova krema čudo. Sve ono što kozmetičarka nie'je htjela da dira (podkožne) ova krema mi je izbacila na površinu ali bez upale, jednostavno ispliva. Ne znam kako sada do dođem do te kreme da odravanm lice.

      Izbriši
  3. Imam tu kremicu, i spominjala sam je na blogu, mislim da nije losa po pitanju saniranja manjih bubuljica u pms-u i flekica, ali mislim da se ne treba ocekivati cudo ukoliko neko ima bas prave akne.Sastav joj je prilicno diskutabilan, iako je kako kazem i meni bila dobra za te manje problemcice- cink i ulje cajevca su pozitivni u sastavu, ali zato bi prva 4 sastojka duzom upotrebom po citavom licu mogla napraviti vise stete nego koristi.Mislim da je idealno da se maze samo na bubuljice, a nikako na cijelo lice, i sve 5. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se :) Ja sam i navela da je odlična za saniranje akni koje nastaju u PMS-u i za tu svrhu sam je i kupila.Ovo je meni više SOS kremica,a i na samoj ambalaži piše da se treba nanijeti na područje zahvaćeno aknama,dakle ne na cijelo lice jer nema potrebe.

      Lp :)

      Izbriši
  4. Nisam probala.
    Koristim klindamicin losion.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam koristila klindamicin losion kada sam imala veće probleme na koži i za tu svrhu je odličan ali sad nemam potrebu da ga koristim.

      Lp :)

      Izbriši
  5. U posljednje vrijeme se s prištićima borim s Muradovim gelom koji mi je super!
    Ove kreme nema kod nas, no isprobala sam sve i svašta za ciljano uklanjanje prištića i do sad me ništa nije pretjerano oduševilo..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moje mišljenje je da ova krema nije namjenjena za kožu koja ima neki ozbiljniji tip akni (bilo da su hormonalne,akne koje nastaju zbog hiperaktivnosti lojnih žlijezda,itd).Odlična je za ciljano uklanjanje i tu me oduševila jer mi gelovi budu jako agresivni i onda ostaju crvene fleke kojih se još teže riješavam.

      Lp :)

      Izbriši
  6. Došla sam ovdje samo radi naslova :Đ Ali šteta što nema neki bolji sastav, možda bih ju pokušala nabaviti jer je nema ovdje kod nas u HR.

    OdgovoriIzbriši
  7. nadam se da ću ići na jesen u BIH pa ću je onda potražiti, zvuči kao nešto što bi meni pomoglo :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala Vam na podrsci ,ja sam sestrisna vlasnika i srce mi je veliko kad vidim da nekome nasi proizvodi pomazu. Ako nekako mogu pomoci da dodjete do proizvoda ja sam tu ;) Izvolite nasu stranicu pa pogledajte sta sve pravimo i hvala jos jednom :* http://www.cydonia.com.ba/index.php

    OdgovoriIzbriši