Catrice Prime and Fine Illuminating Base

06:11

Primer ili baza za make-up se koristi kako bi smo pripremili kožu lica za nanošenje tekuće podloge.Do nedavno sam koristila samo Eveline bazu,ali odlučila sam isprobati i ovu Catrice bazu koju sam kupila u CM-u na sniženju za oko 7 KM.Privukla me simpatična crna ambalaža sa sitnim shimmerom i svakako obećavajuća deklaracija gdje se navodi da ova baza pruža iluminirajući efekt.



Baza dolazi u količini od 20 ml i redovna cijena baze je oko 10 KM.Jedna od glavnih zadaća baze jeste da pripremi kožu za make-up,ali i da popuni pore i zadrži puder što duže na licu tokom dana.Bazu sam nanosila nakon hidratantne kreme i dovoljna je količina graška za cijelo lice.Baza je blago roskaste boje,ugodnog mirisa a nije posebno gusta,niti rijetka.



Ova baza nakon nanošenja zaista pruža blistav i svjež izgled kože i mogu se primjetiti te sitne i decentne čestice shimmera koje sadrži u sebi.To je svakako za plus,ali po pitanju zadržavanja pudera na licu ova baza i nije baš zadovoljavajuća.Bez ili sa ovom,bazom puder mi je na licu stojao standardna 4 sata.



Slobodno mogu reći da ovo nije baza/primer u punom smislu riječi jer ne obavlja sve one zadatke koje bi prava baza trebala obavljati.Dakle,savršeno ne popunjava pore,ne zadržava puder na licu.Ono što mi se sviđa jeste da pruža koži blistav i prozračan izgled koji se primjeti i nakon nanošenja pudera i tom smislu sam zadovoljna.Ako tražite bazu koja bi vam odlično popunila pore i što duže zadržala puder na licu,ovu svakako zaobiđite.



Da li ste koristile ovu bazu za make-up ? 
Koju bazu za make-up Vi koristite ? 
Koju preporučujete,a koju ne ? 




You Might Also Like

16 komentari

  1. Meni nijedna iluminating ne odgovara :/ a kako vidim ova ne radi ni ostalo, hvala za recenziju, da se preskoci :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu,valjda ću pronaći kvalitetnu bazu drogerijskog ranga :)

      Izbriši
  2. joj i a trazim bazu, solidnu a ne preskupu.....ako nadjes, javi :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. Spasila si me, umalo sam j ekupila :D Drži li Eveline puder duže na licu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eveline definitivno duže drži i dosta mi je bolja od ove baze a cjenovno su u istom rangu :)

      Izbriši
  4. Ja nikako da pronađem bazu koja mi odgovara. Svakoj nađem manu. :(

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja imam samo dvije baze i prilično sam zadovoljna, ovu preskačem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako preskoči,a s koje dvije si zadovoljna ? :)

      Izbriši
  6. Ja bazu ne koristim još uvijek ali svakako je dobro pročitati kako djeluje bilo koja da, kada kupovala, znam šta da tražim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno,biti će i recenzija i svaku sljedeću bazu koju isprobam :)

      Izbriši
  7. Ne koristim bazu za lice jer nekako nisam još imala potrebu za tim :) Zbog moje suhe kože i puder koji bi nekom drugom trajao dosta kratko, meni traje taman onoliko koliko mi je potrbno :) a u većini slučajeva ga niti ne fiksiram transparentnim puderom jer volim dewy finiš na koži :) Međutim, sviđa mi se što ova daje licu zdravi sjaj, pa ju možda i uzmem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja volim dewy finiš :D A baze ni ja nešto posebno ne koristim,jedino sam 2 isprobala koje i ne koristim redovno.

      Izbriši
  8. Uff, nisu ovakve baze za mene jer mi se T zona ionako masti :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Catrice Prime and Fine is a makeup game-changer. Its lightweight formula creates a flawless canvas, ensuring long-lasting, impeccable wear. How Better Get The pore-refining effect and oil-controlling properties make it a must-have for a seamless, radiant look.

    OdgovoriIzbriši