Balea Oil Repair ulje za kosu

10:11

Balea Oil Repair ulje za kosu često sam viđala na policama u DM marketima ali mu nisam pridavala pažnju sve dok na forumima nisam pročitala pozitivne komentare,a i moja frizerka ga je isto preporučila.





Ulje dolazi u plastičnoj bočici u količini od 100 ml sa pumpicom koja se okretom otvara,odnosno zatvara i koja odlično dozira ulje,znači nećete previše proizvoda izbaciti jednim stiskom.Cijena ulja je oko 9 KM.


Ulje je guste strukture,tamno žute boje,u svom sastavu sadrži arganovo i suncokretovo ulje i može se nanositi i na mokru i na suhu kosu s tim da izbjegavate korijen kose.Miris ovog ulja je predivan,neka mješavina vanilije i kokosa,mada kada ulje protrljam među dlanovima podsjeća me na parfem Britney Spears "Curious".




Ulje sam nanosila i na suhu i na mokru kosu.Dovoljna je jako mala količina.Ulje omekšava kosu,daje joj prirodan sjaj i znatno olakša feniranje ili peglanje kose.Još bolji efekat je kad se nanosi na suhu kosu jer ne masti kosu,naprotiv divno oblikuje frizuru i krajeve,i što mi je bitno ne otežava kosu.






S ovim uljem za kosu sam oduševljena i definitivno ću ga ponovo kupiti i preporučam ga svima pogotovo osobama koje imaju suhu kosu i koje često boje kosu.Jedno od rijetkih ulja koje vam neće mastiti i otežavati kosu,a kosi pruža adekvatnu njegu.Svakako izbjegavajte nanositi ulje na korijen kose jer bi se na tom dijelu mogla malo zamastiti.



Da li ste koristili ovo ulje za kosu ? 
Koje ulje za kosu Vi koristite ? 
:) 

You Might Also Like

38 komentari

  1. Jedva čekam da probam :) Kupila i nisam htjela ni jednom da probam dok ne potrošim Avon sa arganom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma uljke je zakon evo i ja ga kupila i nanjela na kosu mrak a miris bozanstven barem meni sve pohvale uz kvalitetu i cijenu!!!

      Izbriši
  2. KUPUJEM SAMO AKO MIRIŠE NA CURIOUS!!! to mi je bio omiljeni parfem a sad ga više nigdje nema :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i da, ja sam kupila eveline 8u1 ulje za kosu sa arganom i keratinom, sinoć pofino naprskala, danas oprala kosu, i stavila ono malo samo na vrhove i zadovoljna sam. ne bih kupila ovo ulje jer sam tek uzela evelinovo, ali ako miriše na curious... nemam izbora :DD :DD

      Izbriši
    2. Meni definitivno miriše na Curious :D Onaj fini,slatkasti miris,neponovljiv :D Kad potrošiš Evelinovo probaj i ovo ;)

      Izbriši
    3. kupila sam ga večeras i potvrđujem da miriše na curious. zaljubila sam se. mislim da ću početi da se mažem sa ovim uljem, kako dobro miriše ahaha

      Izbriši
  3. Dijelimo oduševljenje! Jako volim ovo ulje, nepotrošivo je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno nepotrošivo,dobro si rekla.I ja ga volim :D

      Izbriši
  4. Ja ga obožavam i 100 godina se kanim da napišem recenziju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ga obožavam,jedan od vrhunskih Balea proizvoda :D

      Izbriši
  5. ja ga imam i isto sam odusevljena, miris savrsen, vec sam pola potrosila, a imam i evelinovo 8u1 =D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evelinovo nisam probala,drago mi je da si oduševljena :D

      Izbriši
  6. Nisam ga vidjela kod mene u DM-u, ali svejedno mi je kosa ok i ne zahtijeva ovo. Ali moja kuma ima problema i vjerujem da bi ovo bio dobar izbor za nju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno da bi bio ne dobar,nego odličan izbor.Moja velika preporuka :D

      Izbriši
  7. Jednom sam zamalo kupila ovo ulje, međutim prethodno sam pročitala uputstvo na Schwarzkopf-ovom arganovom ulju gdje je pisalo da ne treba koristiti za obojenu kosu, a i ovo Baleino ulje bi trebalo imati isti sastav. Tako da nisam sigurna da li je dobro za farbanu kosu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja kosa je fabana i nemam nikakvih problema,štoviše odlično djeluje na mojoj kosi.Ovo Baleino ulje u svom sastavu sadrži i arganovo i suncokretovo,dakle nije samo arganovo i čisto sumnjam da bi loše djelovalo na farbanoj kosi.

      Izbriši
  8. Koliko god me privlacilo da ga isprobam, ne smijem kupit vise nista za kosu :) Mogla si da vidis u mom postu njega kose koliko toga trebam da potrosim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjela sam :D Kad potrošiš sve,isprobaj i ovo ulje,sigurna sam da će ti se dopasti :D

      Izbriši
  9. Volim ulja za kosu i kako ovo nisam još isprobala ide na WL.

    OdgovoriIzbriši
  10. Da li sadrzi silikone?

    OdgovoriIzbriši
  11. A bas sam planirala da ga uzmem! Ova tvoja recenzija je dosla kao porucena :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Nisam ga probala, a nisam ga baš ni primijetila, haha :) morat ću pogledati kad potrošim sve što imam

    OdgovoriIzbriši
  13. Jaoooj, nije mi trebalo čittanje ove recenzije, posebno zbog dela gde kažeš kako miriše :D Ali ne smem da ga uzimam, imam previše proizvoda za kosu, makar nešto da potrošim! :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Ja sam jucer kupila eveline , imam ispucanu kosu ne znam vise sta da koristim :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobaj i ovo.Meni je Eveline ulje mastilo kosu :(

      Izbriši
  15. Ulje je savrseno! Ja sam ga pocela koristiti ljetos kada mi je kosa bila uzasno ostecena od silnog uvijanja figarom te od slane vode! Oporavilo mi je kosu u potpunosti! Preporuke ogromne!

    OdgovoriIzbriši