Afrodita Young&Pure-Make it Beautiful! krema za lice i Refresh! osvježavajući tonik za lice

08:30



U zadnja dva do tri mjeseca vodim posebnu bitku sa nepravilnostima na licu tačnije s zatvorenim porama,bijelim komedonima kao i sa dehidracijom lica.
Dehidraciju i suhoću kože lica mi je uzrokovao klindamicin losion,ali uvijek me zanimalo šta je to što konstantno na mojoj koži uzrokoje potkožne akne,zatvorene pore,komedone jer sam redovno čistila lice, pogotovo prije spavanja.Odlučila sam provjeriti sastojke krema i pudera za lice koje koristim i problem je bio u najobičnijoj Nivea kremi u poznatom plavom pakovanju.To sam otkrila na web stranici www.cosdna.com na kojoj možete provjeriti sastojke i ostalih kozmetičkih proizvoda.Budući da je moja koža sklona aknama od sada ću prije nego što kupim bilo koji kozmetički proizvod najprije provjeriti sastojke koji su itekako bitni.Pažnju na sastojke sam obratila zahvaljući postovima o istim kod drage Martine s bloga Dear Skin.

Kako bih umirila kožu i pružila joj adekvatnu njegu, hidrataciju prije svega odabir je pao na Refresh! osvježavajući tonik za lice i Make it Beautiful! kremu brenda Afrodita iz linije Young&Pure.



Make It Beautiful! krema za lice namijenjena je za normalnu do mješovitu kožu.

Šta piše na ambalaži? 

"Intenzivno vlaži kožu,smiruje je i štiti od isušivanja.Zbog lagane brzo upijajuće teksture,odlična je podloga za šminkanje."

Kao što vidite krema dolazi u kartonskoj kutiji interesantnog dizajna,a ambalaža same kreme je klasična plastična tubica od 50 ml istog dizajna kao i kutija i praktična je za korištenje.Krema je lagane teksture i prijatnog mirisa koji se kratko zadržava na koži.Brzo upija i odlična je kao podloga za puder.Za 20-ak dana koliko sam i koristila kremu primjetila sam znatne promjene.Konkretno,koža mi je dosta svježija,nije suha kao što je bila prije korištenja i nije mi izazvala nikakve reakcije na koži.Krema nije ništa spektakularno,ali mom licu je itekako pomogla i nastaviću je korisititi i dalje.Košta oko 10 KM.





Refresh! osvježavajući tonik za lice namijenjen je za normalnu do masnu kožu.Dolazi u klasičnoj plastičnoj ambalaži od 200 ml.

Šta piše na ambalaži?

"Smiruje i vlaži kožu,vraća joj prirodni pH te pospješuje proces njezina obnavljanja.Sužava raširene pore te pomaže u spriječavanju nastanka prištića i mitesera."

Moram priznati da me tonik zaista oduševio.Kao što i piše smiruje i vlaži kožu,obnavlja je i to se itekako da primjetiti.Kada je u pitanju sužavanje pore,to čini u trenutku nanošenja kasnije je stanje isto mada meni to i ne predstavlja primarni problem.Ugodnog je mirisa,ne zateže kožu i nije mi izazvao nikakve reakcije niti iritacije na licu.Košta oko 10-12 KM.

Sastojci: Aqua, Niacinamide, Polysorbate 20, Hamamelis Virginiana Water, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Inositol, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Citric Acid, Parfum

Ova dva proizvoda nisu nikakvo otkriće, ali i više nego dobro rade svoj posao i što je najbitnije ne prave nered na licu te ih od srca preporučujem svim osobama koje imaju probleme s kožom koje sam navela na početku posta.


Da li ste već koristili ove proizvode?
Preporučujete li možda neki sličan proizvod? 






You Might Also Like

10 komentari

  1. Drago mi je da sam te potaknula da provjeravaš sastojke. Nevjerojatno koliko ljudi koristi plavu Niveu koja nekima baš radi kaos. Bašsam se maloprije dopisivala s jdnom curom kojoj se doslovno ljušti lice a koristi samo tu Niveu.
    Što se tiče Afrodite, nisam probala ovu liniju a čitala sam sama pozitivna iskustva :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam plavu Niveu vječno koristila prije nanošenja pudera i nisam znala da mi upravo ona radi nered na licu.Kako sam ju prestala koristiti lice mi se preporodilo i nema mi veće sreće od toga,vjeruj.
      I od sad obavezno provjeravam sastojke!

      Ova linija nije sad neko otkriće,ali za sada sam zadovoljna! :-)

      Izbriši
  2. Imala sam svojevremeno nesto iz ove kolekcije i bila u potpunosti zadovoljna,dobra je nemam reci zamerke.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tonik mi se sviđa, a kako sam trenutno u fazi isprobavanja tonika, mogao bi se i ovaj naći u mojoj košarici :D

    OdgovoriIzbriši
  4. O kremi sam do sada čula samo pohvale, mislim da ću je kupiti kad malo srežem zalihe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad srežeš zalihe,isprobaj ju! Postoji i Make It Matt! mada meni ova više odgovara :D

      Izbriši
  5. Love this =)

    obsessionwithfashion.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši