Farmasi Soft Touch Color sjene za oči-04

08:06

Farmasi je turski brend kozmetike koji trenutno obuhvata preko 2500 proizvoda, kreiranih od strane kvalificiranih hemičara i dizajnera te proizvedenih u vlastitoj tvornici kao najvećoj integriranoj tvornici u Evropi.Farmasi je stekao veliku popularnost i ugled kako u BiH, tako i u svijetu.Ja danas pišem o Soft Touch sjenama.


Farmasi Soft Touch sjene dolaze u maloj plastičnoj ambalaži i u nijansi 04.Konkretno, radi se o roskasto-ljubičastim nijansama koje su odlično iskombinirane i usklađene i to me najviše privuklo.Redovna cijena ovih sjena je 11 KM, ali u aktualnom katalogu ih možete kupiti po cijeni od 6,60 KM.


Kao što sam i naglasila,ove 4 boje su fanatastično usklađene i po meni je ovo odlična kombinacija za kreiranje jednostavnog smokey eyes look-a u ovim nijansama.
Ali da pređemo na kvalitetu samog proizvoda.Biću iskrena i nisam očekivala ništa posebno od ovih sjena, ali sam se pozitivno iznenadila.Prije svega, pigmentacija je fantastična i nisam mogla vjerovati da bez baze za sjene imaju tako visoku pigmentaciju, pa čak i ove svijetle nijanse.Ovakve nijanse uglavnom kombiniram za noćni look, pa sam ih upravo tad i testirala.


Testirala sam ih bez baze za sjenila, i na mojim kapcima koji su nisu masni, izdržale su period od 4,5 sata bez skuplanja u pregibu kapaka.Intenzitet jeste oslabio, ali uopće nije drastično niti se makeup na očima promijenio i sl.
Sve 4 nijanse su shimmeraste i lako se blendaju.Malo se truse,ali to bih i zanemarila.


Mene su ove sjene zaista pozitivno iznenadile i svakako ću ih nabaviti i u drugim nijansama.Prije svega, cijena je povoljna a kvalitet odličan što je dakako veliki plus. Na sljedećim slikama možete vidjeti kakva je pigmentacija i kako sjene izgledaju izbliza,swatcheve. 



Kako Vam se čine ove Farmasi sjene?

You Might Also Like

6 komentari

  1. Odlicno izgledaju, nisam mislila da su toliko pigmentovane. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja nisam očekivala ovakvu pigmentaciju, ali zaista! :)

      Izbriši
  2. Ja ih imam u zlatno-smedjim nijansama i odlicne su,kvalitetom i bojom jako su mi slicne lorealovim sjenkama koje sam imala u istim tim nijansama,samo sto su lorealove kostale 20KM.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja isto moram nabaviti zlatno-smeđe nijanse! Drago mi je da ti se sviđaju! :)

      Izbriši