Nadogradnja noktiju akril tehnikom-Konad proizvodi

05:44

Ja sam jedna od onih osoba koje nemaju tu sreću da imaju čvrste i duge nokte,pa sam se shodno tome odlučila na šta drugo nego nadogradnju noktiju akrilom.

Akrilni umjetni nokti se izrađuju spajanjem akrilnog praha i akrilne tekućine.Mješavina te dvije strukture se brzo suši i stvrdnjava,pa su vaši nokti nakon nekih 20-ak minuta formirani.


Imala sam iskustva i sa nadogradnjom noktiju gel tehnikom,ali ipak prednost dajem akrilnoj tehnici.Zašto ? Zato što je akril prije svega jači i otporniji na udarce i do sada mi niti jednom nije pukao nokat,dok su gelirani nokti pucali.Postupak nadogradnje je dosta jednostavniji i nema potrebe za sušenjem u UV lampi jer se akril suši na zraku a i sami nokti izgledaju dosta prirodnije.


Da bi ste sami počeli sa nadogradnjom noktiju akrilnom tehnikom potrebni su vam sljedeći proizvodi :


-akrilna tekućina

-akrilni prah
-primer
-kist za nanošenje
-ljepilo
-tipse
-sjekač tipsi
-turpije
-sredstvo za dezinfekciju

Svi proizvodi,osim akrilnog praha,tekućine i primera su nam manje više svakodnevno dostupni.Ja sam se odlučila za Konadove akrilne proizvode koje možete online poručiti sa njihove web stranice ( http://konadnailart.ba/ ).


Ja sam poručila :


-akrilni prah  Clear 14 g

-akrilni prah Red 11 g
-akrilna tekućina 130 ml
-primer 
-ljepilo

Ostale proizvode sam nabavila u običnim kozmetičkim marketima.Sa poručenim Konad proizvodima sam jako zadovoljna,akril se jako lijepo oblikuje,nema prebrzog stvrdnjavanja,odizanja ili žutila nokta.Svakako moja preporuka svima koji žele da možda započnu mali biznis u vidu nadogradnje noktiju ili jednostavno da imaju akrilne nokte kad god to žele bez odlazaka u kozmetičke salone kao što je to slučaj i kod mene.















Da li se radije odlučujete za gel ili pak akril tehniku ?
Da li ste već koristili neke Konad proizvode ?
Vaša mišljenja ?


You Might Also Like

3 komentari

  1. Ja sam se dvije godine bavila nadogradnjom noktiju i to samo akrilom, akril obožavam! Trenutno imam prirodne nokte i baš mi prije dva dana puče jedan, nervni slom sam doživjela tako da vjerujem da se od septembra vraćam na akril :D

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja isto volim akril,ali neki mi vrag nije dao mira pa sam poručila UV lampu i gelove čisto da isprobam.A blago ti se kad možeš imati svoje nokte :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Da li je poseban primer za akril,ili moze i onaj koji se koristi u gel tehnici?

    OdgovoriIzbriši