Mjesečni favoriti #2

07:59


Došao je red i na mjesečne favorite. Odabrane proizvode sam baš često koristila i definitvno zaslužuju da ih preporučim i da im dam mjesto u ovom postu.Pa da krenemo ... 



Eveline Slim Extreme 3D anticelulitna krema ili poznatija kao "Eveline zelena krema" se zaista pokazala kao odličnom. Iako nemam puno celulita htjela sam da isprobam ovu kremu koju sam umasiravala u kožu zahvaćenu celulitom.Pruža efekt hlađenja i zaista radi,ali moram napomenuti da sam bila uporna a i prakticirala sam vježbanje. Guess Seductive gel za tuširanje i parfem su zaista predivni. Trajnost nije na zavidnom nivou ali miris mi je fantastičan,ni pretežak a ni prelagan,nešto između baš po mom ukusu.



Balea Soft&Clear noćna krema sa salicilnom kiselinom i cinkom-fantastičan proizvod koji košta negdje oko 4 KM.Djeluje protiv prištića i crvenila,ne iritira i ne isušuje kožu a radi ono za što je i namijenjena.Iskrena preporuka.Zatim,proizvod koji je preprodio moju kožu od kozmetičkih tretmana i znatno pomogao da mi se koža oporavi je Pantenol mast koju također preporučam svima. Balea Aqua serum je defintivno proizvod vrijedan pažnje.Recenziju možete pročitati ovdje. Budući da mi se serum dopao isprobala sam i kremu za lice,Balea Aqua Creme-Gel iz iste linije koja mi je još bolja od seruma.Licu daje divan sjaj,njeguje kožu,lagana je i što je najbitnije nije komedogena. Košta oko 6 KM u DM marketima.



Veliki sam fan rumenila i bez rumenila to nikako nisam ja. Apsolutni favorit je Flormar rumenilo u nijansi 91.Divna breskvasta nijansa koja zaista osvježi lice,lako se blenda a trajnost je odlična.I naravno Flormar paleta sa divnim neutralnim nijansama.Odlična pigmentacija i trajnost za jako nisku cijenu.


Swatcevi-s desna na lijevo Flormar rumenilo br. 91 i Flomar paleta




Kada je u pitanju njega kose uvijek mijenjam proizvode ali kada se radi o Balea Oil Repair ulju za kosu nikad ga ne mijenjam i uvijek ga iznova kupujem.Ne masti kosu,pruža joj njegu i stvarno je nepotrošivo.Uz to i divno miriše.Tu je i Avon fiksator šminke koji od srca preporučam svima.Lako je dostupan,drži makeup na mjestu i po danu i navečer.



Kad smo kod dekorative, tu je i Avon Big&Daring maskara.Recenziju možete pročitati ovdje.Nisam isprobala baš puno tuševa za oči, ali Essence Liquid Ink je savrešn,ali bukvalno.Uskoro ću pisati i recenziju o istom.Artdeco baza za sjenila koju sam kupila na sniženju u CM-u je također odlična,ima malo jači miris ali svoj posao idealno obavlja.Flormar korektor u sticku u nijansi 01 je proizvod koji sam definitivno najviše koristila.Kremast,odlično prekriva,ne uvlači se u pore a i super je poslužio kao baza za sjenila.I naravno Flormar olovka za obrve u nijansi 401 jako slična Essence olovci za obrve.




I za kraj ova preeedivna W7 paleta koju sam naručila s ebay-a.Pigmentacija je srednja,ali uz dobru bazu nemam zamjerke.


Kako Vam se sviđaju favoriti?
Da li ste isprobali neki od ovih proizvoda?

You Might Also Like

13 komentari

  1. Ovako...Guess parfem imam i ja odlican je,nemam reci.
    Avon fixator ne odgovara mi, moja koza je suva i kada koristim on dodatno isusi moje lice.Ne kazem da nije dobar al meni ne odgovara.
    Pantenol jos nisam probala a trebalo bi.
    Essence ejlajner imam i odlican je.
    I za kraj paleta w7 izgleda super,imam zelju da je isprobam :) Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja imam suhu kožu u zadnje vrijeme ali nisam pomislila da bi i Avon fiksator mogao uzrokovati dodatno isušivanje.Moraću obratiti pažnju. Pantenol obavezno isprobaj,za suhu kožu je divan. :D

      Izbriši
  2. Pantenol mast je nešto bez čega ne dozvoljavam sebi da ostanem :D spasio me u hiljadu i jednoj situaciji i zaista je unvierzalan. Artdeco bazu i sama jako volim, mada ni meni miris nije baš nešto :D radije bih da ga nema nikako.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se, Pantenol je proizvod koji je neophodan svima. Miris je bas jak kod baze, ali opet baza je toliko kvalitetna da miris i zanemarim. :-)

      Izbriši
  3. Baš ti hvala, skrenula si mi pažnju na ovu Balea kremicu protiv prištića i definitivno ću je potražiti, Paleta super izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno isorobaj kremicu, mene tacno spasi u onim danima kad mi lice poludi. A paletica je fantasticna. :)

      Izbriši
  4. Slažem se za Balea Oil Repair ulje za kosu, meni također odgovara. Avon fiksator zaista drži šminku i dobro obavlja svoju zadaću. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Obožavam da čitam ovakve postove.. Imam par stvarčica iz ovog posta :)
    Razmišljam da li i ja da podelim svoje favorite na blogu.. mada je moj blog malo drugačiji..
    Ja sam nova na blogu, pa mi je podrška potrebna, ako možete zapratite me...

    Možete pogledati skice mojih kreacija na blogu: soniacreazzione.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. nice products. i am following your blog, please follow back. http://melodyjacob1.blogspot.com/ thank you

    OdgovoriIzbriši
  7. Imamo nekoliko zajednickih favorita :) Meni je pantenol krema za sve, uvijek ga moram imati...slazem se s tobom za Balein aqua serum i ulje za kosu, kao i za Avonov fiksator :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Sve je lepo:) Imam Avon fiksator od skoro i prezadovoljna sam. Maskaru narucujem cim potrosim ove koje imam. Posle depilacije nausnica mi ponekad izbiju bubuljice pa mi je kozmeticarka preporucila Pantenol za oporavak tog podrucja,moracu da isprobam. Nema veze sto je pigmentacija senki osrednja,paleta je divna :)) Kristina

    OdgovoriIzbriši
  9. Balea ulje, Flormar rumenilo i W7 paleta nam je zajednička u favoritima i titalno se slažem sa svim! :D


    Od sada ti javno komentarišem. Juče sam napravila blog, a tu je i prvi post... pa te pozivam da se družimo skupa! :*

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo je olično http://izbjeljivanjezuba.com/pasta-za-izbjeljivanje-zuba/

    OdgovoriIzbriši